Αντιφασιστικά μοιράσματα σε Ψηλαλώνια και ΤΕΙ

Standard

Μοίρασμα κειμένου για τις φασιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30.3 στην πλατεία των Ψηλών Αλωνίων στην Πάτρα από την Ανοιχτή Συνέλευση Αντιφασιστικής Δράσης. Πρόκειται για μια γειτονιά όπου σημειώνονται συστηματικά ρατσιστικές επιθέσεις, κοντά στα γραφεία της ΧΑ και δίπλα σε γνωστό μαγαζί-στέκι χρυσαυγιτών.

Παρέμβαση έγινε και σε συνέλευση στα ΤΕΙ για τις φασιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί εναντίον φοιτητών στον Πύργο και τις επισκέψεις χρυσαυγιτών σε ΤΕΙ. Απόσπασμα του κειμένου:

Πατώντας με εθνολάγνες/ψηφοθηρικές κορώνες πάνω στη διάλυση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας, οι φασίστες προσπαθούν να προσεγγίσουν φοιτητές του ΤΕΙ ενώ βρίσκονται στην καρδιά ενός πανελλαδικού αγώνα ενάντια στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις σχολών (ενός καθαρά ταξικού αγώνα, δηλαδή, για το δικαίωμα όλων και όχι κάποιων μόνο στη μόρφωση). Μόνο που οι φοιτητές δεν κινητοποιούνται μόνο ενάντια στα λουκέτα των σχολών και την ανεργία(οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι οι «πρωταθλητές» στην ανεργία των νέων καθώς ένας στους τέσσερις είναι σήμερα χωρίς δουλειά). Κινητοποιούνται ενάντια στην υποτίμηση της ζωής τους συνολικά, ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί ο αμείλικτος καπιταλιστικός ανταγωνισμός και ο φασισμός («ο θάνατός σου, η ζωή μου»).

Αν ο υπουργός παιδείας Αρβανιτόπουλος μας λέει ποιοι φοιτητές και ποιες σχολές «περισσεύουν», οι φασίστες μας λένε ποιοι άνθρωποι «περισσεύουν»: σήμερα οι μετανάστες και οι αντιφασίστες, αύριο όλοι όσοι τολμούν να σηκώσουν κεφάλι. ∆ιότι οι φασίστες κάθε άλλο παρά αντισυστημικοί είναι, για την ακρίβεια είναι ένα απαραίτητο δεκανίκι του συστήματος στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, όπου ό,τι γνωρίζαμε μέχρι χθες αλλάζει άρδην. Από τη μία η ωμή κρατική καταστολή και από την άλλη η φασιστική βία και τρομοκρατία, σαν τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, ώστε να περάσουν τα μέτρα για την επιβίωση του κεφαλαίου και την κατρακύλα της δικής μας ζωής.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΕΦΕΙ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s