Ενημέρωση για τα γεγονότα στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας

Standard

untitled

 

Την Δευτέρα 15/3 πραγματοποιήθηκε πορεία στην περιοχή κοντά στο ΤΕΙ ενάντια στις επιθέσεις μπράβων βαλτών από μέλη της ΠΑΣΠ μέσα στο ΤΕΙ, που οδήγησαν στον τραυματισμό 5 συντρόφων. Η πορεία ακολούθησε την διαδρομή ΤΕΙ-ακρωτηρίου-πλατεία Παπανδρέου και πίσω και συμμετείχαν περίπου 150 άτομα.
ceb5ceb9cebacf8ccebdceb10042

 

 

το κείμενο που μοιραζόταν:

Με αφορμή τη ΓενικήΣυνέλευση Σ.Δ.Ο. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/4/13, όπου η ΠΑΣΠ είχε καλέσει άτομα εκτός συλλόγου προκειμένου να πάρει τη συνέλευση έτσι ώστε να σπάσει τον αγώνα των σπουδαστών που εναντιώνονταν στις πολιτικές αυτής και του φορέα της (ΠΑ.ΣΟ.Κ), το προεδρείο εν γνώσει του δεν αντέδρασε. Έτσι πρωτοβουλία σπουδαστών μετά το θράσος τους να πανηγυρίζουν αυτήν την ανήθικη νίκη, ένιωσε την ανάγκη να αντιταχθεί στις επιβολές του πολιτικού κατεστημένου (παρατάξεων, κομματικώνστρατών, διεφθαρμένων οργάνων) κι έδιωξε μαζί με το χειροκρότημα του συλλόγουτις δυνάμεις της ΠΑΣΠ έξω από το αμφιθέατρο.

Την επόμενη μέρα Τετάρτη 10/4/13 στη Γενική Συνέλευση Σ.Τ.Ε. η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη μαζικότητας και στη θέση της πραγματοποιήθηκε υποτιθέμενο ανοιχτό Δ.Σ. και λέμε υποτιθέμενο διότι κατά την άποψή μας ανήκει στη διεφθαρμένη νομιμότητα που μας έχουν επιβάλει χωρίς να συμμετέχει κανένας σπουδαστής από το σύλλογο παρά μόνο τα «πεφωτισμένα» στελέχη των παρατάξεων. Η ΠΑΣΠ προκειμένου να τρομοκρατήσει τους σπουδαστές που αντιτάχτηκαν στην εξουσία τους, εμφανίστηκαν με δύο μπράβους οι οποίοι ήταν σε ετοιμότητα να τραμπουκίσουν οποιονδήποτε θα έδειχνε την αντίθεσή του σε αυτούς.

Με αφορμή την παρουσία μπράβων της ΠΑΣΠ, την επόμενη μέρα στη συνέλευση Σ.Ε.Υ.Π. κρίναμε αναγκαίο να ζητήσουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη συντρόφων μας (πέντε σε αριθμό) σε περίπτωση που δεχόμασταν επίθεση από τους μπράβους. Τελικά δεν έγινε κάποια κίνηση απ’ τη μεριά τους και ως συμβολική κίνηση εναντίωσης στην τρομοκρατίατης παράταξης του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης, επίσης κρίναμε σωστό το κατέβασμα προπαγανδιστικών αφισών τους που μας προσβάλλουν όλους. Στη συνέχεια ενώ η συνέλευση κύλαγε προς το τέλος, τα μέλη της ΠΑΣΠ αποχώρησαν απ’ το χώρο του ΤΕΙ, το ίδιο και οι σύντροφοι μας χωρίς να υπάρξει κανένα επεισόδιο. Αφού έληξε η συνέλευση και ψηφίστηκε το πλαίσιο «Αγώνα Ανεξάρτητων Σπουδαστών»,μέρος του κόσμου μεταφέρθηκε στη συνέλευση του Συμβουλίου ΤΕΙ. Την ώρα λοιπόν που βρισκόταν σε εξέλιξη το Συμβούλιο, μεγαλο στέλεχος της ΠΑΣΠ Αχαΐας εισέβαλε στο χώρο του ΤΕΙ με ομάδα πληρωμένων μπράβων (πέντε-έξι σε αριθμό) οι οποίοι ξεκίνησαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό να χτυπούν βίαια συγκεκριμένα άτομα υπό τις υποδείξεις του ατόμου αυτού και όποιον άλλον έμπαινε στο διάβα τους παρ’ όλο που οι εντολές τους ήταν να μην χτυπήσουν άτομα που ανήκουν σε παρατάξεις (αν και μερικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν δεν τη γλίτωσαν) παρά μόνο όσους είχαν αντισταθεί αλλά δεν είχαν την κομματική προστασία. Αν και σκοπός τους ήταν να χτυπήσουν συγκεκριμένα άτομα, η τρομοκρατία απευθυνόταν σε οποιονδήποτε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι και τα αφεντικά τους δε δίστασαν για ακόμη μία φορά να στείλουν συναδέλφους και συναδέλφισσες στο νοσοκομείο δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα ούτε το αναφέρουμε για να κλαφτούμε. Το αναφέρουμε μόνο και μόνο για να καταλάβει ο καθένας ποιοι πραγματικά είναι οι εχθροί του μέσα στο μικρόκοσμο του ιδρύματος και στην πραγματικότητα της κοινωνίας και πώς αντιμετωπίζουν όποιον σηκώνει κεφάλι. Τέλος καλούμε τον καθένα που κατανοεί την τάξη στην οποία ανήκει να μην τρομοκρατείται απ’ την καταστολή είτε του κράτους είτε του παρακράτους και να μην περιμένουν από κανένα κόμμα, από καμία παράταξη να τον σώσει αλλά να βρει ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανάγκες με αυτόν και να παλέψει για αυτές και τα πιστεύω του.Μην εμπιστεύεστε σε κανέναν την τύχη και τη ζωή σας, ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s