Ενημέρωση από σύλληψη ολικού αρνητή στράτευσης στα Γιάννενα

Standard

Στις 3/6 το πρωί συνελήφθη στα Γιάννενα ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης με τη διαδικασία του αυτοφόρου για την κατηγορία της ανυποταξίας. Η διαδικασία κινήθηκε από το στρατοδικείο του Ρουφ, οπότε έγινε μεταγωγή του στην Αθήνα. Στις 4/6, στο στρατοδικείο, ζήτησε αναβολή η οποία έγινε δεκτή, ωστόσο παρόλο που είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν τον άφησαν να φύγει.

Σήμερα 6/5, σύμφωνα με ενημέρωση από το Θερσίτη, το προγραμματισμένο στρατοδικείο στο Ρουφ αναβλήθηκε επ’ αόριστον, καθώς οι δικαστές επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας.

Αναδημοσιεύουμε την πρώτη ανακοίνωση του «Ξυπόλυτου Τάγματος» (μαζί με κάποιες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε έξω από το Μεταγωγών, αμέσως μετά την σύλληψη, αναδημοσίευση από το μπλοκ του  «Ξυπόλυτου Τάγματος»):

5DM0937

Στις 3 Ιούνη συνελήφθη στα Γιάννενα ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης. Η σύλληψή του έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την κατηγορία της ανυποταξίας. Φαίνεται λοιπόν, ότι στρατός και αστυνομία σε συνεργασία, συνεχίζουν να εντείνουν την καταστολή απέναντι στους αρνητές στράτευσης με ενισχυμένη πλέον φαρέτρα: οικονομική εξόντωση μέσω του προστίμου των 6.000 ευρώ, συνεχείς κλητεύσεις για στράτευση, αντίστοιχα απανωτά στρατοδικεία (υπενθυμίζουμε ότι ο ολικός αρνητής Μ. Εξίογλου 5 μήνες μετά την πρώτη καταδίκη του ξαναδικάζεται στις 20 Ιούνη..) και σαν τελευταία τακτική η ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.Το ελληνικό κράτος σε εποχή κρίσης και διεθνών ανακατατάξεων προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης στο εσωτερικό του, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του εντός και εκτός συνόρων. Μας το έχουν κάνει σαφές αυτό, σε όλα τα πεδία των κοινωνικών ταξικών αγώνων της τελευταίας περιόδου, και έχουν παραπάνω λόγους να το κάνουν ακόμα σαφέστερο όταν πρόκειται για τον στρατό τους. 5DM0964

Δεν υπολογίζουν όμως ότι η καταστολή αυτή μόνο δυνατότερους μπορεί να μας κάνει, καθώς η άρνησή μας να γίνουμε κρέας για τις οβίδες τους δεν είναι κάποια τυχαία ή περιστασιακή επιλογή, αλλά πολιτική απόφαση σύμφωνη με την αγωνιστική και ταξική μας συνείδηση που διαμορφώνεται σε συλλογικό ριζοσπαστικό πρόταγμα.Η επιπλέον ταλαιπωρία μέσω των κρατήσεων και των μεταγωγών μόνο επιπλέον πείσμα μας προκαλεί.. Έτσι κι αλλιώς για τα αφεντικά μας δεν θα πολεμήσουμε ποτέ, όσα στρατοδικεία κι αν στηθούν. Το αντίθετο μάλιστα, θα διαχέουμε πιο δυναμικά και όλο μαζικότερα την εναντίωση στο στρατό, όπως κάναμε και 2 εβδομάδες πριν με αφορμή το στρατοδικείο του ολικού αρνητή Δ.Νιώτη, όπου στήθηκε στην πόλη μας μια πολυήμερη γιορτή αλληλεγγύης και αντιμιλιταρισμού.

Δεν πάμε στο στρατό και αυτό το ξέρουν όλοι, αλληλεγγύη (και) στον Μ. Τόλη!

«Ξυπόλυτο ταγμα», ολικοί αρνητές στράτευσης από Γιάννινα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s