Αντιφασιστικό κείμενο παρέμβασης σε συναυλία αλληλεγγύης για την ΕΡΤ

Standard

Ακολουθεί κείμενο που μοιράστηκε σε συναυλία αλληλεγγύης για την ΕΡΤ στην Πλ. Γεωργίου την Κυριακή 16/6. Κάθε κοινωνικός-ταξικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι αντιφασιστικός.

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ

ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ (ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ)

Σήμερα, την ίδια ώρα που κόσμος επιλέγει να βρίσκεται στην πλ. Γεωργίου, για να δηλώσει την αλληλεγγύη του στους απολυθέντες της ΕΡΤ, τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους και τη δυσανεξία του στον αυταρχισμό του κράτους, η Χρυσή Αυγή μεταφέρει τα γραφεία της σε κεντρικό σημείο της πόλης (Γούναρη, δίπλα ακριβώς από το Μεταγωγών και 2 τετράγωνα από το κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο) και καλεί σε συγκέντρωση με μεγαλοστελέχη της.

Και χωροταξικά γίνονται εμφανείς οι δύο πόλοι: από τη μία ο κόσμος του αγώνα και από την άλλη ο ψωριάρης χώρια. Βλέπουμε ότι οι φασίστες όχι μόνο δεν ενοχλούνται με τις επιλογές του κράτους και του κεφαλαίου, αλλά ο ρόλος τους είναι ακριβώς να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Ενώ η ζωή των από τα κάτω μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται, από τα μισθολογικά και τις απολύσεις έως τη βίαιη καταστολή κάθε αντίστασης (επιστρατεύσεις,  συλλήψεις), η ΧΑ παίρνει πολύ συγκεκριμένη στάση: Είναι σταθερά απέναντι στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και το δηλώνει δημόσια (ΕΡΤ, απεργία χαλυβουργών, εκπαιδευτικών κ.ο.κ.). Άλλωστε στηρίζουν τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών και προτείνουν δουλειά μόνο για έλληνες για σκανδαλιστικά χαμηλά μεροκάματα.

Σε μια περίοδο καπιταλιστικής κρίσης που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση και οι αγώνες θα μπορούσαν να συνδεθούν και να αναπτύξουν επαναστατικά χαρακτηριστικά για την ανατροπή τους συστήματος, δεν είναι τυχαίο που το κράτος φέρνει στο προσκήνιο το φασισμό. Η ΧΑ έρχεται να ενισχύσει το φόβο, να επιτείνει την ανασφάλεια κάνοντας επίκληση στα πιο χαμηλά ένστικτα, με αντάλλαγμα μια «ελπίδα» που πατάει στη μισαλλοδοξία και το αλληλοφάγωμα. Επιτίθεται στα πιο καταπιεσμένα κομμάτια και σε κάθε αγωνιζόμενο. Σκοπός τους είναι ξεκάθαρα ο κατακερματισμός, ώστε να μην οργανώσουμε τις αντιστάσεις και την αντεπίθεσή μας.

Και ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις της ΕΡΤ και κάθε κοινωνικός-ταξικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι αντιφασιστικός. Στην επίθεση κράτους και φασιστών αντιτάσσουμε και τώρα και πάντα τον αγώνα και την αλληλεγγύη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους που επιλέγουν να αγωνίζονται.

Ο κόσμος του αγώνα έχει το δίκιο με το μέρος του

Αναρχική ομάδα Dinamitera

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s