Πάτρα — Ενημέρωση από εκπαιδευτική πορεία(1η μέρα απεργίας των καθηγητών)

Standard

1

Πορεία από το Παράρτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την πρώτη μέρα απεργίας των καθηγητών της δευτεροβάθμιας. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική καθώς ξεπέρασε το 95% . Η πορεία ήταν μαζική καθώς πλήθος αλληλέγγυων συμμετείχε σε αυτήν καθώς υπήρχε και παρουσία του αναρχικού χώρου με πανό, κείμενο, και αφισοκόλληση. Για αύριο είναι πάλι καλεσμένη από το Παράρτημα πορεία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πώς οι πορείες των καθηγητών έχουν ως χώρο αφετηρίας την Κατάληψη Παραρτήματος η οποία εκκενώθηκε και σφραγίστηκε από το κράτος στις 5 Αυγούστου, το μήνυμα των καθηγητών αλλά και όλου του κόσμου του κινήματος είναι σαφές:TO ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!!!

ΔΦΓΔΓ

3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

2

Η ανακοίνωση της Α’ΕΛΜΕ Αχαίας:

«Δευτέρα 16/9/2013, πρώτη ημέρα της 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, στα σχολεία της  ΑΈΛΜΕ Αχαίας: –    Ο κλάδος  έδωσε συντριπτική απάντηση στις αιτιάσεις  του Υπουργού Παιδείας, ότι οι καθηγητές  δεν ακολουθούν στην απεργία , με το ποσοστό συμμετοχής στα σχολεία ευθύνης μας να προσεγγίζει το 95% !!!

–    Από το πρωί μέλη των απεργιακών επιτροπών της ΕΛΜΕ περιφρούρησαν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης .Το ίδιο θα γίνει  και στα εσπερινά σχολεία.

–    Στις 10π.μ πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παράρτημα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην πόλη από κοινού με τους  μικρομεσαίους επαγγελματίες , το Σύλλογο Διοικητικού προσωπικού ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά Ταμεία που επίσης βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για αύριο Τρίτη 17/9/2013

–    Μέλη των απεργιακών επιτροπών θα περιφρουρήσουν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

–   Στις 10π.μ θα γίνει  απεργιακή συγκέντρωση στο Παράρτημα και πορεία από κοινού με τους απεργούς νοσοκομειακούς γιατρούς στην πόλη και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Δ/νση β/θμιας εκπ/σης .

–  Το απόγευμα στις 6.30 μ.μ από την πλατεία Γεωργίου θα ξεκινήσει μοτοπορεία μελών των α/θμιων σωματείων για την προετοιμασία της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης (18/9/2013) στο Εργατικό Κέντρο (Απεργία ΑΔΕΔΥ) Καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα(εκπαιδευτικοί , γονείς , μαθητές ,σχολικοί φύλακες , προσωπικό καθαριότητας) αλλά και όλη την κοινωνία συνολικά να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη γνώση όλων των παιδιών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από τις συλλογικές τους εκφράσεις να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των εκπαιδευτικών για τη στήριξη όλων των δημόσιων αγαθών (παιδεία , υγεία , κοινωνική ασφάλιση κλπ).»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s