Πάτρα – Ενήμερωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒA Χαλκιδικής

Standard

πανο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Παράρτημα η προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, στο πλαίσιο της διεθνούς μέρας δράσεων αλληλεγγύης που καλούσαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Από τις 11 το πρωί και για περισσότερο από 3 ώρες το Παράρτημα μετατράπηκε σε μια εστία αντιπληροφόρησης για τον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής και για την κατασταλτική μανία του κράτους σε βάρος των αγωνιστών, εις βάρος των οποίων έχει στηθεί μια μαζική βιομηχανία κατασταλτικών κινήσεων με προφυλακίσεις (μέχρι πρόσφατα τεσσάρων αγωνιστών, κατηγορούμενων για τον εμπρησμό του εργοταξίου της εταιρίας στις Σκουριές με ανύπαρκτα στοιχεία), με δεκάδες προσαγωγές, εισβολές σε σπίτια και απαγωγές, με βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού (DNA) από ολόκληρους πληθυσμούς χωριών, με ευρεία χρήση τηλεφωνικών υποκλοπών, με αστυνομικούς αποκλεισμούς, με βάναυσες επιθέσεις -με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς- κατά διαδηλωτών, ακόμα και παιδιών και ηλικιωμένων, οι οποίες έχουν προκαλέσει επανειλημμένως βαρείς τραυματισμούς.

βιβλια

Στη συγκέντρωση υπήρχαν πανό, χαρτοπανό και γιγαντοαφίσες αλληλεγγύης, έντυπα σχετικά με τον αγώνα στη Χαλκιδική αλλά και για άλλα ζητήματα, βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων και έκθεση αφίσας και φωτογραφικού υλικού σχετικού με τον ανυποχώρητο αγώνα που διεξάγεται στη Χαλκιδική. Παράλληλα είχε στηθεί μικροφωνική, ενώ μοιράστηκαν εκατοντάδες ενημερωτικά κείμενα.

2

γιγα1

2 γιγαντοαφίσες από τις αναρχικές ομάδες, δυσήνιος ίππος, dinamitera και από αναρχικούς-ές

εκθ1

εκθ2

ταμπλό με έκθεση αφισών για τον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ χαλκιδικής

Ως αναρχικοί, αντιλαμβανόμαστε αυτή την επίθεση ως άρρηκτο κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής στρατηγικής κράτους και κεφαλαίου απέναντι σε κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα που απειλεί να οργανωθεί και να ορθωθεί σαν τείχος κόντρα στα σχέδιά τους για την άγρια λεηλασία της φύσης και των ανθρώπινων κοινωνιών στο βωμό μιας κάποιας υποτιθέμενης “ανάπτυξης” και δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε με όποιο τρόπο μπορούμε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους κατοίκους που αρνούνται να παραδώσουν τον τόπο τους, το φυσικό κόσμο και τις ίδιες τις ζωές τους στα νύχια  των πολυεθνικών εταιριών εξόρυξης χρυσού και του κράτους.

κ

κειμ1

χημ

πανό από το αυτόνομο σχήμα χημικών μηχανικών

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Advertisements

4 responses »

  1. Παράθεμα: Ενημέρωση από τις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κινητοποιήσεων #SaveSkouries9N | Plateia Molaon

  2. Παράθεμα: Tesalónica, 9 de noviembre: 15.000 personas manifiestan contra la minería de oro en Calcídica |

  3. Παράθεμα: Tesalónica, 9 de noviembre: 15.000 personas manifiestan contra la minería de oro en Calcídica

  4. Παράθεμα: Tesalónica, 9 de noviembre: 15.000 personas manifiestan contra la minería de oro en Calcídica | greek_independent_news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s