Ενημέρωση από κατάληψη αρχιτεκτονικής πάτρας

Standard

1455958_617216318340842_1757914375_nΗ αρχιτεκτονική πάτρας είναι κατειλημμένη από σήμερα 11/12 μέχρι και την Τετάρτη 18/12 για την στήριξη των διοικητικών και ενάντια στην αξιολόγηση του τμήματος. Η αξιολόγηση είναι άλλο ένα κομμάτι μιας γενικότερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης του πανεπιστημίου σύμφωνα με το λόγο της κυριαρχίας στην καπιταλιστική συνθήκη.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 10/12 έγινε γενική συνέλευση του συλλόγου της αρχιτεκτονικής στην πάτρα, όπου και ψηφίστηκε το πλαίσιο του αυτόνομου σχήματος για κατάληψη της σχολής όπως ειπώθηκε παραπάνω. Μετά τη λήξη της συνέλευσης υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιους καθηγητές, οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους φοιτητές λέγοντας για φοβερές συνέπειες στο τμήμα αν η αξιολόγηση είναι κακή (εφόσον θα γίνει ούτως η άλλως).

Άρχισε, λοιπόν, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από τους ίδιους τους καθηγητές και συγκεκριμένους φοιτητές, οι οποίοι συσπειρώθηκαν κατά βάση μέσω facebook και mail καθηγητών, οι οποίοι τους προέτρεπαν να καλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση και αμφισβητούσαν διαρκώς την απόφαση του συλλόγου με χυδαία επιχειρήματα. Ένα από αυτά ήταν ότι μέσα σ’αυτούς που ψήφισαν ήταν πρωτοετείς, οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στη σχολή. Αυτό το υπερασπίζονταν οι ίδιοι άνθρωποι που όταν κάνουν το μαθηματάκι τους τους αναγνωρίζουν ως φοιτητικά υποκείμενα και τους βάζουν κανονικά απουσίες.

Την επόμενη μέρα, κομμάτι του συλλόγου πήγε να κλείσει τη γραμματεία αφού το τμήμα είχε κατάληψη. Εκεί αντίκρισαν τμήμα των καθηγητών μαζί με αυτούς και τον αντιπρυτανη, τον κύριο Κυπριανό (ο ίδιος κύριος που μαζί με το υπόλοιπο σινάφι του πριν μερικούς μήνες έστειλε τα ΜΑΤ για να εκκενώσουν τον καταυλισμό των ρομά που βρισκόταν κοντά στο χώρο του πανεπιστημίου) και κάποιους από τους διοικητικούς (οι οποίοι είχαν και συγκεκριμένη στάση απέναντι στην απεργία).

12 η ώρα είχε καλεστεί συντονιστικό κατάληψης. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε κάποιος κόσμος στην κατάληψη μαζεύοντας υπογραφές για να καλεστεί έκτακτη γενική συνέλευση αντιπαραθετικά με την κατάληψη. Από αυτόν τον κόσμο ένα κομμάτι δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ σε συνελεύσεις του συλλόγου κι ένα άλλο ήταν την προηγούμενη μέρα στη συνέλευση και δεν τοποθετήθηκε! Μιλάμε, δηλαδή, για κλασσικούς καριερίστες της αρχιτεκτονικής, οι οποίοι αντιδρούν (προφανώς πάντα με λογικές ανάθεσης) μόνο όταν βλέπουν πως θίγεται η λαμπρή τους σταδιοδρομία σαν, επόμενοι, Le Corbusier.

Εν τέλει το συντονιστικό έγινε και αποφάσισε να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στο χώρο, τη βδομάδα της κατάληψης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s