Άνοιγμα βεράντας-παιδικής χαράς Κάστρου 23-24/5/2014

Standard

Άνοιγμα βεράντας-παιδικής χαράς Κάστρου 23-24/5/2014

Η Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης μαζί με κατοίκους και συλλογικότητες της πόλης  αποφάσισαν το άνοιγμα, την Παρασκευή 23/05/2014, της σφραγισμένης παιδικής χαράς και της βεράντας του κάστρου.

Ο χώρος αυτός, μετά από δεκαετίες ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης έκλεισε με λουκέτο ύστερα από αυταρχική απόφαση της διοίκησης της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, χρησιμοποιώντας γελοίες προφάσεις. Το πρωί του Σαββάτου, 24/5/2014, αφού προηγήθηκε καθαρισμός και φροντίδα του χώρου, η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με τη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης τοποθέτησε αλυσίδα, εκ νέου, στο χώρο.

Υπήρξε γρήγορη κινητοποίηση των κατοίκων οι οποίοι άνοιξαν ξανά τη βεράντα και την  παιδική χαρά.  Ακολούθησε αντίδραση από την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση, χρησιμοποιώντας πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων, απαίτησε την εκκένωση του χώρου και την άμεση προσαγωγή όλων των παρευρισκομένων, προχωρώντας εν συνέχεια σε νέο σφράγισμα του χώρου.

Σε μια πραγματικότητα όπου τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιοι χώροι ξεπουλιούνταιεμπορευματοποιούνται, ιδιωτικοποιούνταιμε μόνο γνώμονα το οικονομικό όφελος, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το συλλογικό συμφέρον.

Ανοίξαμε το κάστρο, για θέα από ψηλά

λουκέτο δε θα αφήσουμε στην παιδική χαρά

 

Γείτονες Άνω Πόλης – Θαμώνες βεράντας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s