Για τα τελευταία γεγονότα στη Ν.Φιλαδέλφεια

Standard

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Δηλώνουμε ξεκάθαρα οτι τασσόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας η οποία προσπαθεί να επιβληθεί είτε από μεριάς κράτους είτε από μεριάς κάθε λογής επιχειρηματιών οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις γειτονιές μας και τις πόλεις μας για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Τα γεγονότα της Φιλαδέλφειας δεν θεωρούμε ότι αποτελούν κάποια μεμονωμένη κατάσταση αλλάότι εντάσσονται σε ένα γενικότερο φαινόμενο καταστροφής  και ακραίας εκμετάλλευσης των δημόσιων χώρων από μεριάς του κεφαλαίου η οποία βαφτίζεται είτε ως ανάπλαση είτε ως ανάπτυξη. Από τις Σκουριές της Χαλκιδικής μέχρι τον Βόλο, τον Πειραιά, το Ελληνικό και τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας οι δημόσιοι χώροι ξεπουλιούνται με τις ευχές του κράτους στους επιχειρηματίες. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η υποτιθέμενη ανάπτυξη θα περάσει πάνω από χώρους πρασίνου αλλά και από ολόκληρη τη πόλη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Επειδή δε θέλουμε  να γίνει η γειτονιά μας το τσιφλίκι ενός μεγαλοεπιχειρηματία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην επικείμενη λεηλασία της. Όσοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών τάσσονται αυτόματα και με την πλευρά τους. Για εμάς το θέμα δεν έχει να κάνει με το ποιοι είναι υπέρή κατά του γηπέδου, αλλά με το ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι με την εξουσία και αυτούς που προσπαθούν να λεηλατήσουν τις ζωές μας. Ο,τιδήποτε άλλο είναι υπό συζήτηση και ο μόνος που μπορεί να το αποφασίσει είναι ο κόσμος της Φιλαδέλφειας. Ωστόσο θεωρούμε την τακτική τηςσυγκέντρωσης της ORIGINAL την Πέμπτη 19/6 στις 6μμ στην πλ. Πατριάρχου, μία  ώρα πριν από την ανοιχτή συζήτηση του «Συντονιστικού Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών» για το ρυθμιστικό σχέδιο, επιθετικήκαθώς παραπέμπει σε άλλες πρακτικές οι οποίες πιστεύουμε ότι δεν μπορούν να υιοθετούνται από αντιφασίστες οπαδούς. Δεν νοείται αντιφασίστες οπαδοί να στέκονται απέναντι σε αγωνιστές με τους οποίους έχουν βρέθει μαζί σε γενικές απεργιες, αντιφασιστικές πορείες και σε κάθε προσπάθεια αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση της ζωης μας. Από μεριάς μας θέλουμε να συμμετέχουμε σε ένα διόλογο για το θέμα στη γειτονιά, λόγο στον  οποίο πιστεύουμε ότι έχουν και θα πρέπει να έχουν και οι οπαδοί της ΑΕΚ ως κομματι της. Από τη στιγμή που το τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει οποιαδήποτε ενέργεια η οποία δεν θα προωθεί ενα υγιή διάλογο αλλά τη φίμωσή του και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων θα μας βρίσκει απέναντί της.

ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κράτος και Μελισσανίδης ετοιμάζουν τα νταραβέρια για το χρήμα που θα πέσει στις τσέπες των κάθε λογής μικρών και μεγάλων αφεντικών σε βάρος των κατοίκων της Φιλαδέλφειας και των γύρω περιοχών. Για να είμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ με τη δημιουργία των κάθε λογής εμπορικών κέντρων γύρω από το γήπεδο, με τη δημιουργία γραμμής Μετρό στο Περισσό, με τις επικείμενες πεζοδρομήσεις, υπογειοποιήσεις δρόμων και τη τσιμεντοποίηση ελοχεύουν κίνδυνοι που δεν έχουν σχέση με το ΓΗΠΕΔΟ αλλά με το χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας. ΛΕΜΕ λοιπόν πως όσοι ονειρεύονται ότι θα βρούνε δουλειά στα μεγάλα εμπορικά κέντρα που θέλουν να χτιστούν θα παίρνουν 400 ευρώ/9ωρες, τα μικρά εμπορικά μαγαζιά των γύρω περιοχών αδύνατα να αντισταθούν στον ανταγωνισμό των τεράτων θα κλείσουν. Έτσι αυτομάτως η ΑΝΕΡΓΙΑ  θα ανέβει και άλλο στην περιοχή μας και στις τριγύρω περιοχές (Νέα Ιωνία, Άγ. Ανάργυροι, Γαλάτσι κλπ). Επιπλέον αλλάζει ο χαρακτήρας της πόλης καθώς αποχαρακτηρίζεται από χρήση αμιγούς κατοικίας σε χρήση γενικής κατοικίας, το οποίο σημαίνει ότι επιτρέπονται μεταξύ άλλων κατασκευές μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να απαλλοτριωθούν κατοικίες στο βωμό της «ανάπλασης».(βλ φαβελες Βραζιλία). Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα επικείμενης λεηλασίας έρχεται να προστεθεί μία μαφιόζικη ενέργια σε βάρος αγωνιζόμενου κατοίκου της περιοχής όπου του άφησαν σημείωμα με σφαίρα και ευθεία απειλή στην οικογένειά του με υπογραφή ΑΕΚ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι μαφιόζικες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν.

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Σε καμία περίπτωση δεν θωρούμε ότι έχουμε  απέναντί μας τους οπαδούς της ΑΕΚ, κόσμο με τον οποίο κατά καιρούς έχουμε βρεθείσε κοινούς αγώνες. Ωστόσο δεν μπορούμε να μη δηλώσουμε τη θέση μας σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και τις μεγαλοεπιχειρήσεις που στήνονται πάνω σε αυτό. Τι σχέση μπορεί να έχει η οπαδικήκουλτούρα με τους προέδρους και το μοντέρνο ποδόσφαιρο; Ένα ποδόσφαιρο που προσφέρει μόνο υπερκέρδη σε επιχειρηματίες σε βάρος του κόσμου που ακολουθεί την ομάδα του. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ γνωρίζουν καλύτερα τα παιχνίδια που στήνουν οι πρόεδροι απέναντι στις ομάδες τους, παιχνίδια υποβιβασμών και ψεύτικων υποσχέσων. Γήπεδα γεμάτα κάμερες και αθλητικούς τρομονόμους με σκοπό την πειθάρχηση στις ορέξεις τους. Μην ξεχνάμε ότι οπαδοί της ΑΕΚ και άλλων ομάδων έχουν εκτίσει ποινές στη φυλακή κατ’ εντολήν προέδρων στο όνομα του «μοντέρνου» ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα προσφυγική με μία αντίστοιχη ιστορία και ένα γήπεδο που χτίστηκε από τον ίδιο το λαό της. Κανένα γήπεδο κανενός προέδρου δεν ανήκει ουσιαστικά στην ομάδα, καθώς ο καθένας κοιτάζει να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του. Τασσόμαστε υπέρ του λαϊκού αθλητισμού και ενός δημόσιου γηπέδου που θα σέβεται τη γειτονιάκαι το Άλσος και με αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα είναι ανοιχτές στα παιδιά της εργατικής τάξης. Σε καμία περίπτωση δεν στηρίζουμε τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρηματιών.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΑναρχικήΣυλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s