Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα, 13-17 Αυγούστου 2014

Standard
ασα
Για 7η συνεχόμενη χρονιά, από τις 13 έως και τις 17 Αυγούστου η Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα βρέθηκε και φέτος στον ποταμό Αχελώο στη Μεσοχώρα Τρικάλων, όπου πραγματοποίησε αυτοοργανωμένο ελεύθερο camping με αφορμή τον αγώνα ενάντια στην εκτροπή του ποταμού αλλά και ενάντια στην λειτουργία των φραγμάτων.
Σύντροφοι και συντρόφισσες βρεθήκαμε  στο ποτάμι από διάφορα μέρη της ελλάδας και μέσα από εκδηλώσεις, δράσεις και συζητήσεις, ενώσαμε τις φωνές μας με τους αγωνιστές κατοίκους της Μεσοχώρας, οι οποίοι αγωνίζονται από το 1990 στην περιοχή, μιας και κινδυνεύουν με κατακλυσμό αλλά και ολοσχερή καταστροφή του τόπου τους.
  Στις 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας στην κεντρική πλατεία του χωριού με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία, τον αγώνα των κατοίκων και τη νίκη τους.
probolh
Τη δεύτερη μέρα στις 15 το πρωί ομάδα συντρόφων κινήθηκε προς την περιοχή της Μεσούντας, 35 χλμ. μακριά από τη Μεσοχώρα, επιδιώκοντας να γνωρίσει από κοντά ένα διαφορετικό κομμάτι του ποταμού. Αρκετοί μάλιστα σύντροφοι και συντρόφισσες κινήθηκαν μέσω ενός μονοπατιού και ύστερα από μια ώρα περίπου περιήγησης στο βουνό, έφτασαν στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο καπετάνιος του ΕΛ.Α.Σ, Άρης Βελουχιώτης. Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε κουβέντα στο camping  για τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής και τη σύνδεση του με τον αγώνα των κατοίκων της Μεσοχώρας αλλά και άλλους σχετικούς με τη λεηλασία της φύσης αγώνες.
μονο
μονο2
αχελ
Στις 16 Αυγούστου έγινε κουκλοθεατρική παράσταση  στην κεντρική πλατεία του χωριού για μικρά και μεγάλα παιδιά! Με πρωταγωνιστές τα ζώα του δάσους και τον εγωιστή «φραξ φραγμαλίων»(!).
κουκλο
κοκλο2
Την τελευταία μέρα στις 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η κανονισμένη πορεία στο φράγμα της Μεσοχώρας, (με προσυγκέντρωση στην είσοδο του χωριού όπου μοιράστηκαν αρκετά κείμενα ) με περίπου 200 άτομα, κατοίκους και αλληλέγγυους. Στην πορεία υπήρχε πανό και για τον αγώνα των κατοίκων στην Β.Α. Χαλκιδική, καθώς και για άλλους αγώνες που πραγματοποιούνται ενάντια στη λεηλασία της φύσης  και την καπιταλιστική επέλαση.
πορεια
πορει1
γραγμα
βαπορεια
πλαστηρα
Η σύνδεση των αγώνων που δίνονται καθημερινά, αλλά και η όξυνσή τους αποτελεί καθήκον αλλά και ανάγκη σε μια εποχή όπου η επίθεση είναι συνολική. Οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, ταξική. Να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα, την αυτοδιάθεση, την κοινότητα, να αγωνιστούμε με όλα μας τα όπλα απέναντι στους δυνάστες, τους εκμεταλλευτές και τους εξουσιαστές της ζωής μας. Η λεηλασία της φύσης, η υποτίμηση της εργατικής δύναμης, η υποτίμηση της υγείας και της ίδιας της ζωής είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε, ας διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, μέσα από αδιαμεσολάβητους, χειραφετημένους, μαχητικούς αγώνες.
φραγμα
ba
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Advertisements

4 responses »

  1. Παράθεμα: Ενημέρωση για την Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα, 13-17 Αυγούστου 2014 στη Μεσοχώρα Τρικάλων | Mpalothia

  2. Παράθεμα: Información sobre la Reunión Autónoma de Lucha de agosto de 2014 contra el desvío del río Aqueloo |

  3. Παράθεμα: Informações sobre a Reunião Autônoma de Luta de agosto de 2014 contra o desvio do rio Aqueloo | Verba Volant

  4. Παράθεμα: Información sobre la Reunión Autónoma de Lucha de agosto de 2014 contra el desvío del río Aqueloo | greek_independent_news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s