Με αφορμή τον πρόσφατο βασανισμό της αγωνίστριας Στέλλας Αντωνίου

Standard

egczdxlhmti_o_rosario-dinamitera-miguel-hernndez-vicente-monera1.jpgΤην Πέμπτη 23/10/2014 συλλαμβάνεται στη Δημητσάνα η συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου, με το πρόσχημα της παραβίασης των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή της τον Ιούνιο 2012. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κανένας όρος που να περιορίζει την ελεύθερη μετακίνησή της στην ελληνική επικράτεια. Όπως φάνηκε στη συνέχεια, το ζήτημα ήταν άλλο: η βίαιη απόσπαση γενετικού υλικό (DNA).

Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής τη βασάνισε στο ΑΤ Δημητσάνας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του πνιγμού (κλείνοντάς της τη μύτη ώστε να ανοίξει το στόμα και με μπατονέτα να της αποσπάσουν φαρυγγικό επίχρισμα), βίαιο τράβηγμα μαλλιών, χτυπήματα κτλ. Να σημειώσουμε ότι η Σ. Αντωνίου έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάτι για το οποίο είχε εξαρχής ενημερώσει στο Α.Τ., και ότι οι κακώσεις που υπέστη από την κακοποίηση των μπάτσων (αιμορραγία στον αμφιβληστροειδή του δεξιού ματιού, κάκωση κάτω γνάθου, σπονδυλικής στήλης και ωμοπλάτης) ήταν άκρως επικίνδυνες. Η Σ. Αντωνίου αφέθηκε ελεύθερη, αφού πήρε αναβολή για τις 6 Νοέμβρη.

Δύο μόλις μέρες πριν, την Τρίτη 21/10/2014, συνελήφθη ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Πρόφαση για τη σύλληψή του ήταν και πάλι η υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αναγραφόμενοι περιοριστικοί όροι στο έγγραφο που ο σύντροφος είχε στα χέρια του ανέφεραν μόνο την παρουσία του στο Α.Τ. κάθε πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα και όχι την έξοδό του από τη χώρα.

Με την ίδια κατηγορία υποτιθέμενης παραβίασης περιοριστικών όρων είχε συλληφθεί και ο Κώστας Σακκάς τον περασμένο Ιανουάριο, δίωξη που αποδείχτηκε φιάσκο για την αντιτρομοκρατική, αφού αθωώθηκε πρωτόδικα, αλλά και στο εφετείο.

Ξέρουμε καλά ότι εξουσία και αστική δικαιοσύνη πάνε χέρι χέρι. Είναι φανερό ότι το κράτος επιφυλάσσει άλλη μεταχείριση για τους αγωνιστές. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη δήθεν ανεξάρτητη «δικαιοσύνη». Ακόμα και όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις αποφυλάκισης ή αθώωσης, εντελώς αυθαίρετα μπορούν να αναιρεθούν ξανά και ξανά όταν αφορούν άτομα που εκφράζουν δημόσια την πολιτική τους ταυτότητα και αντιμάχονται το κράτος και τους θεσμούς του.

Ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τις κοινωνικές συνθήκες, το κράτος προσαρμόζει τους μηχανισμούς του, ώστε να διασφαλίσει την εξουσία και τα συμφέροντά του. Δεν ξεχνάμε τη σύλληψη του αναρχικού Θ.Σίψα για την υπόθεση της marfin χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία, την καταδίκη σε 25 χρόνια κάθειρξη του αναρχικού Τ.Θεοφίλου με ενοχοποιητικό στοιχείο ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και το dna του σε κινητό αντικείμενο (ένα καπέλο). Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Στόχος αυτής της κατασταλτικής μεθόδευσης είναι η συνεχής στοχοποίησή των αγωνιστών, με τρόπο εκδικητικό αλλά και παραδειγματικό, για να φοβήσουν όσους και όσες ακολουθούν το δρόμο του αγώνα.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η εκμετάλλευση των από τα κάτω εντείνεται μέρα με τη μέρα μέσα από οικονομικά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση, διαρρέουν οι απειλές φυλάκισης των μικρο-οφειλετών, νομιμοποιούνται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θεσπίζεται η κατασκευή φυλακών τύπου Γ (πλήρους απομόνωσης), με στόχο την επιβολή του φόβου και την υποταγή. Η μέγγενη σφίγγει από όλες τις πλευρές -με οικονομικά μέτρα αφαίμαξης και κοινωνικού αποκλεισμού- μετατρέποντας την κοινωνία στην οποία ζούμε σε μια «κοινωνία-φυλακή». Όλη μας η ζωή είναι ρυθμισμένη και αυστηρά οριοθετημένη. Ο λόγος και οι πράξεις μας βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση.

Δεν αναγνωρίζουμε καμία κρατική μαριονέτα, κανέναν θεσμό έξω και πάνω από την κοινωνία να δικάζει και να καταδικάζει αφ’ υψηλού πολίτες-υπηκόους, απονέμοντας μια «δικαιοσύνη» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών του κράτους και του κεφαλαίου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όσους αγωνίζονται για την ισότητα, για την ελευθερία, για την αναρχία. Στέλνουμε τους αγωνιστικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς μας στους συντρόφους που διώκονται, και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους αγωνιστές και τους εξεγερμένους, στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους που υψώνουν αντιστάσεις απέναντι στην επέλαση της καπιταλιστικής λαίλαπας, απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ

5/11/2014

αναρχική ομάδα Dinamitera

Advertisements

One response »

  1. Παράθεμα: Dinamitera, Πάτρα : Με αφορμή τον πρόσφατο βασανισμό της αγωνίστριας Στέλλας Αντωνίου | Mpalothia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s