Η ομάδα μας δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να αντισταθούμε συλλογικά απέναντι στη βίαιη επίθεση που δέχεται η ζωή μας, η σκέψη και η έκφρασή μας, η σεξουαλικότητα και η παιδικότητά μας, τα όνειρα και η ίδια μας η επιβίωση. Μέσα από συντονισμένη στρατηγική, το κράτος, το κεφάλαιο, οι θεσμοί και οι φορείς τους έχουν δομήσει ένα σύστημα παραγωγής υπηκόων από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής μας. Ένα ολόκληρο σύστημα προκαθορισμένων μοντέλων ζωής προσφέρονται «απλόχερα», και η λέξη ελευθερία και επιλογή ακούγονται σαν να μην έχουν καμιά ουσία. Έννοιες αφομοιώσιμες που εκφράζονται σε διαμορφωμένα πεδία. Η δημιουργία έγινε «τέχνη» με σκοπό την παραγωγή, ο έρωτας έγινε ηθική, και η ελευθερία εθνικο-κοπρολαγνία.

Γνωριστήκαμε σε κινηματικές διαδικασίες, σε ανοιχτές συνελεύσεις και συλλογικά εγχειρήματα που λειτουργούν στην Κατάληψη παραρτήματος, και αποφασίσαμε να σχηματίσουμε την αναρχική ομάδα Dinamitera. Στόχος μας είναι να επεξεργαζόμαστε συλλογικά θέματα που μας απασχολούν εμπλουτίζοντας τις προσωπικές εκτιμήσεις μέσα από συζήτηση με συντρόφους, να  συνεισφέρουμε ιδέες και προτάσεις σε διαδικασίες που συμμετέχουμε, αλλά και να δώσουμε σάρκα και οστά σε επιθυμίες και όνειρά μας που δεν έβρισκαν μέχρι τώρα διέξοδο.

Ενισχυτικά, συλλογικά και αυτοοργανωμένα ελπίζουμε το εγχείρημα αυτό να αποτελέσει ένα ακόμα ανάχωμα, όσο μικρό και αν είναι, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τοποθετούμε τον εαυτό μας απέναντι στα αφεντικά και τους ειδήμονες κάθε είδους που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για μας, απέναντι σε κάθε πατριαρχική, σεξιστική, ρατσιστική έκφραση και δράση. Αγωνιζόμαστε για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, μέσα από την ταξική αντεπίθεση. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε ώσπου να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο περνάει από στάδια όπου ατομικά και συλλογικά θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω κομμάτια που μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι είναι δικά μας, και πάνω απ’ όλα να απελευθερώσουμε τη σκέψη, τη φαντασία και τη δράση μας από προκαθορισμένα όρια.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s